Tipikus leányka-torta. Az alábbi cikkből láthatjuk, hogy nem is olyan nehéz az elkészítése.

Nehézségi fok: Közepes

Eszközszükséglet: Közepes

A teljes bejegyzés, és a torta elkészítése a jövőben az  új weboldalamon található, erre a linkre kattintva:



A tortánk burkolása után díszítésként oldalszegélyt is készíthetünk.

Színezzük a kívánt ételfestékkel a marcipánt, illetve a cukormasszát, majd jól gyúrjuk át.



Nyújtsuk ki, majd vágjunk ki egy megfelelő méretű csíkot. 





Ezt tekerjük fel, majd a torta oldalát vékonyan vizezzük be és simítsuk rá a szegélydíszt.






Nehézségi fok: Egyszerű
Eszközszükséglet: Minimális

Az anyagot Farkas Vilmos készítette a Tortadíszítés Magazin megbízásából a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számához. (I.évf. 1. Szám). Vilmos blogját itt találod: http://www.farkasvilmos.blogspot.com



Egyre népszerűbb a torták cukormasszával illetve marcipánnal való burkolása, majd dekorálása. Na, de hogyan kerül a massza a tortára?

Nehézségi fok: Egyszerű

Eszközszükséglet: Minimális


Fontos, hogy a szép burkoláshoz precízen készítsük elő a tortát. Kenjük körbe világos alapvajkrémmel. Mielőtt leburkolnánk a tortát, hűtőben dermesszük újra.



A marcipánt, vagy fondant masszát gyúrjuk simára, ha szükséges kissé melegítsünk rá mikrohullámú sütőben.
A megdermedt tortát helyezzük sütőpapírra, így díszítés közben könnyen mozgathatjuk. A marcipánt nyújtsuk ki porcukrozott asztalon, kb. 3-4 mm vékonyra, majd óvatosan helyezzük a tortára. 


A torta közepétől kifelé haladva, simogassuk ki a légbuborékokat, ehhez ajánlatos simítólapátokat használni.



Az oldalát és a tetejét egyszerre simítva, sarkosabb éleket alakíthatunk ki. 




Ha fényesebb hatást szeretnénk, akkor kezünkkel kissé dörzsöljük át a leburkolt tortát.
Ha oldalszegély is szeretnénk, nyújtsunk ki a kívánt színből, majd vágjunk ki egy megfelelő méretű csíkot. Ezt tekerjük fel, majd a torta oldalát vékonyan vizezzük be és tekerjük rá a szegélydíszt.



A Cukormassza (fondant massza) receptjét itt találod meg: FONDANT KÉSZÍTÉSE

Az esküvői torta elkészítéséről szóló teljes cikket megtalálod a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számában.

Az anyagot Farkas Vilmos készítette a Tortadíszítés Magazin megbízásából a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számához. (I.évf. 1. Szám). Vilmos Blogját itt találod meg: http://www.farkasvilmos.blogspot.de/


Sokszor előfordul, hogy emeletes tortát készítenénk. Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő alátámasztásról, hogy az alsó szintek ne rogyjanak össze a felsőbb szintek súlya alatt.
  
Nehézségi fok: Egyszerű
Eszközszükséglet: Minimális


Amikor az emeletes tortán a szinteket egymásra pakoljuk, szükséges a tortába belső állványt rejtenünk. Ez többféleképpen készülhet. Használhatunk műanyag oszlopokat, de készíthetünk mi magunk is oszlopot csokoládéból.


Egy hosszú csővel szúrjunk üregeket a tortába, majd olvasszunk fel csokoládét gőz fölött egy edényben. A tortán keletkezett üregeket töltsük fel az olvasztott csokoládéval. 


Amikor a csokoládé megdermed, erős csokoládéoszlopokat fog alkotni.
Mielőtt ráhelyezzük a következő szintet, fontos, hogy ráhelyezzünk egy erős fém, vagy műanyagtálcát, amely eltakarja az oszlopokat, de nem látszik ki a rákerülő torta alól. Ezzel a módszerrel akár 6-7 emeletes, tejszínes tortákat is egymásra pakolhatunk.

Az esküvői torta elkészítéséről szóló teljes cikket megtalálod a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számában. Az újságaink korábbi számait az alábbi webshopokban vásárolhatod meg:
Sőregi Tortadekoráció – www.soregi.com
Sütisdoboz Tortadekoráció – www.sutisdoboz.hu

Az anyagot Farkas Vilmos készítette a Tortadíszítés Magazin megbízásából a Tortadíszítés Magazin 2013/1. Számához. (I.évf. 1. Szám) Vilmos blogját itt érheted el: www.farkasvilmos.blogspot.com
 




Már kapható legújabb kiadványunk, a TORTADÍSZÍTŐ KISOKOS című könyv.

A LEGTÖBB WEBOLDALON MOST 20% KEDVEZMÉNNYEL RENDELHETŐ!!!

Néhány szóban a könyvről:

Cím: Tortadíszítő Kisokos
Kiadó: Silver Shark Productions
Kiadás éve: 2014 
ISBN száma: 978-963-89057-3-4
Mérete: 165x235 mm
Oldalszám: 250 oldal, 4+4 C
Súly: 700 g
Fűzött kötéses
Kartonborítós
Ára: 6400 Ft
Megjelenési dátum: 2014. október 14.
Magyar nyelvű

Rövid leírása:
A Tortadíszítő Kisokos a korábban megjelent "A tortadíszítés alapjai" c. könyv átdologozott kiadása, továbbá a Tortadíszítő Magazin és a Tortadíszítő Különszámok első évkönyve.
A könyv hasznos segítséget nyújt a tortadekoráláshoz az alapoktól kezdve a haladó szintig. Összefoglalja a sütéshez szükséges tudnivalókat, majd a tortadíszítésben használt anyagok elkészítését is. Lépésről-lépésre, színes fotók és pontos leírás mutatja be a dekorálás mozzanatait, sőt komplett torták elkészítését is. A könyv segítségével tejszínes, vajkrémes, marcipános, csokoládé- és fondant-bevonatos tortákat készíthet bárki, akár otthon, a saját konyhájában. Hangsúlyt kapnak az egyszerű cukorvirágok és a komolyabb, drótos technikával készült cukorvirágok is. A könyvből megtanulható többek között a rózsa, a mikulásvirág, a liliom, a lófej formatorta, a varrógép-torta, sportcipő torta, kastély torta, autó formájú torta elkészítése, a népszerű kalocsai minta készítése cukorból, a kinyomócsövek használata, és szinte minden, ami a tortadekorálásban jelenleg ismert.

Rengeteg hasznos recept, számtalan színes fotó egy könyvben!

A LEGTÖBB WEBOLDALON MOST 20% KEDVEZMÉNNYEL RENDELHETŐ!!!

A könyv megrendelhető, illetve megvásárolható a következő könyvesboltokban és webshopokban:

Tortissimo webshop: www.tortissimo.hu

Alexandra könyvesboltok és webshop: www.alexandra.hu

Libri könyvesboltok és webshop: www.libri.hu

Líra könyvesboltok és webshop: www.lira.hu

Bookline weboldala (NEMZETKÖZI POSTÁZÁS IS!!!): www.bookline.hu


Jó szórakozást kívánunk a könyvhöz!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése