Sajnos az utóbbi időben (és a jövőben is) rengeteg a tanulnivalóm, így kevés időm jut a blogra, de igyekszem mindig hasznos információkat adni nektek ezentúl is.
Íme a tortanyalóka receptje, amit ezúttal Bakerella oldalán találtam, ahol fotókkal illusztrálva megtalálhatjátok a komplett elkészítést is.
Végigkövethetitek, hogyan lesz ebből (azaz piskóta és krém keverékéből):
Ez, azaz csilli-villi tortanyalóka:
Ehhez a recepthez egyébként Red Velvet, azaz Vörösbársony torta piskótát, és az ahhoz passzoló krémet használt Bakerella.
A Red Velvet piskóta receptje már szerepelt az oldalon, itt:
http://tortadiszites.blogspot.de/2012/02/valentin-napra-red-velvet-torta.html
A krém pedig így készült:
Hozzávalók:
- 1 doboz krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 1/2 bögre vaj (sózatlan, szobahőmérsékletű)
- kb 450 g porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma
A krémsajtot és a vajat mixerrel keverd kb 30 másodpercig. Ezután lassanként add hozzá a porcukro, miközben lassú fokozaton tovább kevered az egészet.
Add hozzá a vanília aromát, és keverd erős fokozaton egy percen át.
A tortanyalókához össze kell keverned az összemorzsolt piskótát, és a krémet.
Teljesen sima, "egyszerű" piskótából is készülhet a nyalóka, sőt mehet bele vajkrém, csokoládés vajkrém, bármilyen tortakészítéshez használt krém, ami nem túl szétfolyós.
A pontos elkészítéshez kattints ide:
http://www.bakerella.com/make-your-cupcakes-pop/
Akinek segítség kellene az angol nyelv miatt, hamarosan röviden összefoglalva felteszem majd a díszítés készítését is magyarul.
További kellemes hétvégét kívánok!