Sajnos az utóbbi időben (és a jövőben is) rengeteg a tanulnivalóm, így kevés időm jut a blogra, de igyekszem mindig hasznos információkat adni nektek ezentúl is.

Íme a tortanyalóka receptje, amit ezúttal Bakerella oldalán találtam, ahol fotókkal illusztrálva megtalálhatjátok a komplett elkészítést is.

Végigkövethetitek, hogyan lesz ebből (azaz piskóta és krém keverékéből):


Ez, azaz csilli-villi tortanyalóka:


Ehhez a recepthez egyébként Red Velvet, azaz Vörösbársony torta piskótát, és az ahhoz passzoló krémet használt Bakerella.

A Red Velvet piskóta receptje már szerepelt az oldalon, itt:
http://tortadiszites.blogspot.de/2012/02/valentin-napra-red-velvet-torta.html

A krém pedig így készült:

Hozzávalók:
- 1 doboz krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 1/2 bögre vaj (sózatlan, szobahőmérsékletű)
- kb 450 g porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma

A krémsajtot és a vajat mixerrel keverd kb 30 másodpercig. Ezután lassanként add hozzá a porcukro, miközben lassú fokozaton tovább kevered az egészet.
Add hozzá a vanília aromát, és keverd erős fokozaton egy percen át.

A tortanyalókához össze kell keverned az összemorzsolt piskótát, és a krémet.
Teljesen sima, "egyszerű" piskótából is készülhet a nyalóka, sőt mehet bele vajkrém, csokoládés vajkrém, bármilyen tortakészítéshez használt krém, ami nem túl szétfolyós.

A pontos elkészítéshez kattints ide:
http://www.bakerella.com/make-your-cupcakes-pop/

Akinek segítség kellene az angol nyelv miatt, hamarosan röviden összefoglalva felteszem majd a díszítés készítését is magyarul.

További kellemes hétvégét kívánok!


Közeledik a lányok születésnapja, és korábban elhatároztam, hogy idén nem muffint, hanem Tortanyalókát visznek majd a gyerekeknek.

A tortanyalóka piskóta és a töltésnek szánt krém keverékéből készül. Ízvariáció így szinte a csillagos ég, bár mindenkinek akad kedvence, mint a tortáknál is.





Igy készül a tortanyalóka:


 
Receptek hamarosan!

 
Források:
www.youtube.com
http://nowandzenn.blogspot.de/2012/02/cake-pops.html
www.bakerella.com



A legújabb őrület a Női cipő készítése muffinból. Bevallom, nekem nagyon tetszik, és amint időm engedi, ki is próbálom majd.
Eszméletlen színkonbinációk, és variálási lehetőségek állnak előttünk. Lehet egyszerűbb, de a másik véglet, az agyoncsicsázott topánka, s van aki éppen ezt kedveli.



Ebből a könyvből megtanulhatod a készítés minden apró titkát:



Kattints a könyvre, és meg is rendelheted azonnal.
Jó szórakozást!

Látszik, hogy tart még a húsvéti szünet az óvodában. Napok óta még csak be sem tudtam kapcsolni a gépemet.
Viszont végre itt a royal icing készítése, amely tökéletes keksz, illetve mézeskalács dekoráláshoz.:

Amire szükséged lesz:
- 1 tojásfehérje
- 250 g átszitált porcukor
- 1-2 csepp citromlé

A tojásfehérjéhez fokozatosan adagold a cukrot, miközben a mixerrel keverjük. Akkor készült el az icingod, amikor kifényesedik, és a kanál domború oldalát belenyomva csúcsosra lehet kihúzni a krémet.

Amennyiben nem lett tökéletes az icingod, pici forró vízet is adhatsz hozzá.
Akkor a legjobb az összetétele a díszítéshez, hogyha a kész krémen végighúzol egy kést, így keletkezik egy "vonal"-szerű mélyedés az icingon, és 10 másodperc kell ahhoz, hogy az icing újra összeálljon, azaz a bevágás teljesen eltűnjön.


Néhány extra tipp:
A díszítők nagyrésze esküszik egy-egy titokra, hogy még tökéletesebb legyen az icing.
- Van, aki csakis tojásfehérje porral dolgozik, a tojásfehérje helyett, így a szavatossági időt növelheti is.
- Van, aki a recepthez nem kever citromlevet, viszont 2,5 ml glicerint ad még a krémhez, hogy elkerülje az icing korai kiszáradását.
- Van, aki ugyanezen okból tisztított borkövet (azaz Cream of Tartart) tesz a recepthez.

Forrás:



Ahogy ígértem, itt a tökeletes keksz receptje. A gyerekeim imádják, sőt még én is, elkészíteni pedig szinte gyerekjáték:)

Hozzávalók:

- 75 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 1/2 teáskanál vanília aroma
- 275 g átszitált liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só

Elkészítés módja:

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Robotgéppel keverd habosra a vajat, majd add hozzá a cukrot és jól keverd el. Kb. 2-3 percen át kell keverned, hogy összeálljon a cukor és a vaj. Ezután lassan add hozzá a tojást, és így is keverd jól át. Végül a vanília aroma is mehet az edénybe, és egy újabb keverés.

Egy másik edénykében keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Ezután add hozzá az összekavart vajas "anyagot". Közepes fokozaton 3 percen át keverd az egészet, így jól összeáll a tésztád.

Fél-egy órára tedd hűtőbe a tésztát, természetesen légmentesen lefedve. Az idő lejártával nyújtsd ki 2 nagyobb lapra, és tedd ismét a hűtőbe, ha lehet 1 órára.

Jöhetnek a kiszúró-formák, amikkel kivagdoshatod a kívánt formákat. Még ezután is hűtés vár a tésztáa. Minimum 10 perc, maximum 1 óra a hűtőben, és ezután lesz tökéletes a keksz a sütéshez.
A kivagdosott tésztát azért ajánlott a hűtőbe tenni, mert így jobban tartja majd a sütés alatt a formáját.
8-12 percen át kell sütnöd, vigyázz, mert a széle könnyen túlsülhet, és az már nem jó.

Csakis akkor kezd el a dekorálást, amikor teljesen kihűlt a keksz.

Tárolás, szavatosság:

A keksz légmentesen becsomagolva akár 1 hónapis is tárolható a hűtőben. Amennyiben túl sok lett a tésztád, csomagold be a maradékot, és ezt is tárolhatod a hűtőben sütés előtt.

Sok sikert!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése